Werkwijze

Alles wat binnenkomt wordt eerst grondig ontvet en geschuurd. Soms is het nodig  om de ondergrond te sealen. Het kan zijn voor de lucht ( oud hout kan nog al ruiken), of  eiken hout kan gaan bloeden en dat geeft lelijke kringen vooral bij lichte verfsoorten. Hiervoor gebruik ik schellak ( Schellak is handig, veelzijdig, sneldrogend, milieuvriendelijk, volkomen veilig, niet giftig, biologisch afbreekbaar, en kindvriendelijk).

Daarna ga ik kijken of ik ik de originele hout stijl wil behouden. Als finish laag gebruik ik dan wasvernissen van;  Polyvine .Maisson Mansion. 

Of ik gebruik een wax. Deze zijn in verschillende kleuren mogelijk.

Of, en dan is de metamorfose vaak het grootst, ik verf het. Er zijn heel mooie kwaliteits verven van Maisson Mansion.  Met de Fusion Mineral Paint werk ik het meest. Deze heeft een prachtige matte uitstraling met veel kleurpigmenten. Het is op  waterbasis en kind- en milieuvriendelijk. En met de juiste afwerking sterk genoeg voor binnen en buiten:

Hieronder vindt U de kleurenkaart uit de serie.

/https://fusionmineralpaint.eu/nl/kleuren/

Daarnaast kunnen alle kleuren ook nog eens gemengd worden, dus de mogelijkheden zijn eindeloos